Skip to main content

Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség néven nyitottuk meg második cukrászdánkat az I. kerületi Horváth-kertben december 1-jén.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte Vendégeinket.

Miért pont a Horváth-kert?

Bár nagy rajongói vagyunk a ’30-as és ’40-es években Budapestről született daloknak, amelyeket többek között a népszerű Budapest Bár együttesnek köszönhetően a mai napig dúdolnak idősek és fiatalok a pesti utcákon, legelőször a csodás helyszínbe szerettünk bele.

„A Horváth-kert egy igazi kis ékszerdoboz Krisztinavárosban. A hely szerelem volt első látásra, egy hangulatos kis oázis a forgalmas Krisztina körút mellett. A zöldellő fák és Déryné szobra nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy a színházhoz egykor egy kertvendéglő is csatlakozott.
Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást – amiről a ’40-es években egy dal is született Legyen a Horváth-kertben Budán címmel – szeretnénk megidézni a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk” – mesélt a helyhez kapcsolódó érzéseiről Semsei Rudolf.

Vendégcsalogató ebédmenü meleg levessel

Öröm volt látnunk, ahogy a nyitás utáni napokban egyre több budai fedezte fel magának kis ékszerdobozunkat!
A Dobay Horváth-kertet egy meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni Budának, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellett egy kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket természetesen el is lehet vinni. Újdonság napi ebédmenünk, a meleg leves után szendvicset vagy süteményt kínálunk vendégeinknek, akik körében már az első napokban nagy népszerűséget szerzett ez a testet és lelket is átmelegítő párosítás.

Dobay Eszter, cukrászdánk névadója komoly felelősséget érez minden szelet süteményünk iránt, hiszen a cukrászda névadójaként ezeket vele azonosítják vendégeink. Ezért is végezte el a cukrásztanfolyamot, hogy kollégáinkkal együtt saját kezűleg süsse minden nap a friss süteményeket.

Megszentelt szeretett hely

Tudtátok, hogy cukrászdánkat ünnepélyesen megszentelte Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa? Bár biztosak vagyunk magunkban, remek alapanyagainkban, és cukrásztermékeink finom ízében, úgy véljük, egy kis Isteni segítség sosem jön rosszul.

Legyetek minél többen a Horváth-kertben Budán, és ízleljétek meg cukrászdánk szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit!